pixel

Имотите, които руснаците търсят във Варна

имот

Интересът на руските граждани към придобиването на имоти по Черноморието далеч не се изчерпва с ваканционните апартаменти. Все по-често братушките проявяват интерес и към жилища, които се намират в Морската столица, посочват местни анализатори. Те допълват, че преобладаващата част от руските клиенти не са заможни и търсят апартаменти в ценовия диапазон между 40 000 EUR и 50 000 EUR. Малкото руски богаташи, които са предпочели да придобият имот на българското Черноморие, а не на Ривиерата, се ориентират към луксозни къщи и апартаменти, разположени в комплекси от затворен тип с всички екстри, чиято цена е шестцифрена. За тази година обаче техният брой е мил символичен.

Какво може да предложим на масовия руски купувач? Справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg показва, че към момента за 40 000 EUR-50 000 EUR се оферират около 2000 апартамента. Половината от тях са двустайни жилища, а към тях интересът не е особено висок. По-котирани са апартаментите с три стаи, които са около 700 на брой. Интерес за руснаците обаче са само тези от тях, които имат изглед към морето, а предлагането на подобни имоти е силно ограничено. За посочената сума, не е възможно да се намерят големи апартаменти или мезонети.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: