pixel

Предстоят ремонти на кварталните улици в София

remonti

След като спрат дъждовете ще започнем усилено ремонтиране на вътрешноквартални улици в столицата, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Общо бюджетът за вътрешноквартални улици е около 15 млн. лева и тези средства се разпределят спрямо приоритетите, подадени от районните кметове.

Тези улици, които са в по-критично състояние, предстои да бъдат ремонтирани, когато климатичните условия позволят, обясни Фандъкова. Тя посочи, че Столична община има такава готовност.

„По отношение на осветлението в момента се изпълнява пилотен проект за цялостна подмяна на осветлението в няколко района на София – ж.к. „Дружба”, бул. „Цариградско шосе”, Централен район и Банкя”, подчерта Фандъкова.

Тя уточни, че това е проект, финансиран от фонд „Козлодуй” и се изпълнява от Министерство на енергетиката.

Освен цялостната подмяна на осветителните тела в тези райони, предстои да бъде изградена и система за управление.

„На база на този пилотен проект общината разработваме цялостна програма в следващите години да бъдат инвестирани средства за подмяна на осветлението в целия град с енергийно ефективно осветление“, съобщи още кметът.

Тя подчерта, че освен, че това създава по-голямо удобство и подобрява качеството на живот на хората, води и до икономия на средства, което означава повече инвестиции.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: