pixel

David Tajchman проектира частна резиденция, вдъхновена от извивките на автомобила на клиента

David TajchmanTheRocks

David Tajchman проектира частна резиденция, вдъхновена от извивките на автомобила на клиента. Архитектът, базиран в Париж, е проектирал „топографска“ частна резиденция на скалите, вдъхновена от аеродинамиката и извивките на автомобила на клиента.

David TajchmanTheRocks

Разположена сред скалист пейзаж, къщата е проектирана да се вписва на местоположението си възможно най-пълно, за да отрази историята на това място, избрано от клиента.

David TajchmanTheRocks

С име The Rocks, резиденцията се намира на 30 минути от местното летище. Пътуването, което предхожда пристигането в къщата, е част от дизайна на Tajchman. Архитектът предлага пътуване с кола от самолета до къщата, откривайки бавно различните пейзажи, морето, скалите и накрая къщата и красивата местност.

David TajchmanTheRocks

Закръглената форма на имота е вдъхновена от аеродинамиката и извивките на колата на клиента, която служи като референция при формирането на къщата.

David TajchmanTheRocks

Покривът се простира на север, като създава сенчест паркинг и интегрира колата в дизайна, като я оставя навън.

David TajchmanTheRocks

От главния път, къщата остава невидима и се слива с пейзажа. Вижда се само водоема на покрива, отразяващ околната среда. За разлика от съседните вили, тази къща търси сливане в съществуващата наоколо природа.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: