pixel

Огромно сметище се трансформира в централен парк

smetishte

„Хирия парк“ в Израел, известен в някои кръгове още и със саркастичното име „планината от боклук“ е едно от нещата, които не остават незабелязани, когато човек пристига в Тел Авив от летището на града. Това е мястото, на което години наред Тел Авив е изпращал всички свои миризливи боклуци. Сега обаче това е „Сентръл парк“ на Тел Авив!

Сметището е затворено преди десетилетие заради съседите и птиците, на които вреди. Затворено, за да се превърне векологично чудо в днешно време.

Паркът е с площ 2000 акра и тепърва се развива, като проектът предвижда да има велоалеи, системи за генериране на енергия, възстановяване на почвите. За местните хора той е не само едно прекрасно зелено пространство, но и повод да „погледнат отвъд кофликтите“, за да видят едно чисто, зелено бъдеще – с надежда то да е за всички.

smetishte

sdfasdg

smetishte

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: