pixel

Българска строитeлна седмица ще се проведе от 25 до 28 март в Интер Експо Център

bulgarska stroitelna sedmitza

Над 120 фирми ще вземат участие тази година в изложението Българска строителна седмица, което ще се проведе в Интер Експо Център. В дните от 25 до 28 март освен български производители в събитието ще се включат и компании от Китай, Испания, Германия, Италия, Полша и Румъния.

Целта на изложението е да бъде едновременно посредник и бизнес платформа за производителите на строителни материали и всички участници в сектора – архитекти, инженери, търговци, инвеститори и строителни компании.

Фокусът на тазгодишното издание ще бъде технологичното развитие на строителния сектор и възможностите за изпълнение на инвестиционни проекти. Сред водещите събития  в програмата са два форума – за градската среда в София и за енергоефективните решения в строителството.

За устойчива градска среда

На 25 март, в първия ден на изложението, ще се проведе архитектурен форум за устойчивата градска среда в столицата. По време на дискусията ще бъдат показани някои от важните проекти, които се реализират или предстоят в столицата, както и предложения за промяна на съществуващата градска среда. Целта на форума е да провокира институциите към развитие и да информира гражданите за проблемите и предстоящото обновяване на части от града.

В дискусията ще вземат участие представители на Столична община, Камарата на архитектите в България, архитектурни студия, спечелили проекти за реконструкция на централната градска част на София и архитектурните сдружения Група Град и Трансформатори.

За енергоефективно строителство

„Да събудим строителството“ е форумът, който на 26 март ще представи енергоефективните и технологични решения на някои от големите компании в сектора. Участниците ще дискутират възможностите за приложение на тези решения в модерното строителство, нужните инвестиции и поръчките по ЗОП. Сред тях са Винербергер България, Кингспан България, Оргахим, Вебер България, Terwa group-Румъния и архитектурно студио А.Д.А.

В темата за енергийната ефективност ще се включи Десислава Йорданова,съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, която ще представи подробности от националната програма за саниране, както и представители на Столична община,  Български съвет за устойчиво развитие и сдружение „Български врати и прозорци“.

В програмата на Българска строителна седмица компаниите Вас Про, Фрайплан, Джоди Трейд, Ремакс, Екомодул и Alexa Bg/ Стоилов и Ко ще се включат с фирмени презентации за нови продукти и решения.

Интер Експо Център

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: