pixel

Правителството и работодателите ще работят по промени в ЗОП

търг

Източник: vestnikstroitel.bg

Ще бъдат създадени работни групи на ниво зам.-министри с участието и на работодателите, които да подготвят мерки в посока намаляване и облекчаване на регулаторните режими за бизнеса, които към момента са 1200 на брой. Това стана ясно от изявлението на премиерът Пламен Орешарски след срещата му с национално представените работодателски  организации – БСК, КРИБ и КСБ. Камарата бе представлявана от нейният председател инж. Светослав Глосов, който е и зам.-председател на КРИБ.

Премиерът подчерта още, че работните групи ще обсъдят нужните изменния в ЗОП, като в зависимост от това какви са те, е възможно да се наложи разписването на изцяло нов закон за обществените поръчки. Инж. Глосов коментира пред в. “Строител”, че по-добрият вариант би бил именно разписването на ЗОП и напомни, че е нобходимо в бъдеще да се работи по отделен Закон за строителството. По думите му регулаторните режими, които касаят строителния бранш, са тези, свързани с издаването на разрешителни за строеж.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: