pixel

Подалият сигнала срещу Десислава Иванчева е получил разрешения за строежи в „Младост“

Главният архитект на София Здравко Здравков е издал разрешения за строеж на две сгради в местността „Камбаните“ на дружеството „Ваклин груп“, управлявано от Александър Ваклин, показва справка в регистъра на направление „Архитектура и градоустройство“.

Ваклин е подател на сигнала срещу кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, че му е поискала подкуп, за да одобри строежи на дружеството в района. Проектите, които е забавила районната администрация, са именно в „Камбаните“, се разбра от разпита на Алексадър Ваклин по време на делото срещу Иванчева, заместника й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, сочен за посредник.

Здравков е издал разрешенията за строеж на две жилищни сгради преди месец, но те са влeзли в сила на 20 и 21 ноември. От документите не се вижда каква ще бъде застроената площ на сградите, но според посочената 3-та строителна категория всяка ще може да е над 5000 кв. метра. За двете разрешения „Ваклин груп“ е платило на общината общо 143 254 лева от две еднакви такси, като те зависят от площта на застрояване.

До 22 ноември съдружници във „Ваклин груп“ са били Александър и Славка Ваклин, заедно с регистрираното на Сейшелските острови „Тасаки холдингс лимитед“. Офшорната компания обаче напуска дружеството през юни с решение на общото събрание, където е представлявана от Полина Ваклин.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: