pixel

Жилищна сграда с тераси-басейни

Парижката архитектурна фирма Hamonic Masson & Associés пусна снимки на новата си жилищна сграда в Лимасол, Кипър. Кулата е обвита от множество тераси-басейни.

Сградата е наречена Clelia Tower. Проектът за впечатляващата конструкция печели втора награда в конкурс.

Архитектите са вдъхновени от природната среда на града, а акцентът на дизайна са причудливите балкони във всеки апартамент. Те функционират като частни плувни басейни и са обградени от зелени площи, като са обособени отделно, но същевременно с това имат директна връзка с апартаментите.

Кулата покрива площ от 6000 квадратни метра и включва 19 луксозни апартамента, плувни басейни, търговски площи и други.

С тези балкони и тераси архитектите се опитват да създадат пълна прозрачност, като осигуряват безпрепятствени гледки към морето, които максимално да се впишат в дизайна на сградата.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: