Пловдив със стъклен небостъргач

строителство

Източник: standartnews.com

Небостъргач от стъкло ще е най-високата сграда в Пловдив. Билдингът ще е над 20 етажа, което означава, че ще се издига между 50 и 70 метра над земята. С тези размери влиза в категорията на небостъргачите.

В момента в Пловдив има две-три високи сгради на по около 20 етажа, но на върховете им няма жилища. В стъкления колос апартаментите ще са до последния етаж, като най-високите ще са с френски прозорци и буквално прозрачни, с изключителна панорама. На терена, който е седем декара и се намира в район „Западен“, ще има и други постройки, които ще оформят бъдещия комплекс „Корона“. Той ще е от затворен тип и ще се състои от седем сгради.

Проектът е на фаза геоложки проучвания, които ще покажат колко ще е висока най-голямата сграда.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: