pixel

Пивоварна става мини град

pivovarna

След три години усилена работа но проекта за превръщане на старата пивоварна Bötzow в мини град, предприемачът Ханс Георг Недер го представи на обществеността. Комплексът ще бъде разположен в района Пренцлауер Берг, намиращ се в източната част на Берлин. Инвестицията е на стойност 250 млн. EUR. Архитектурата е поверена на известния британски дизайнер Дейвид Чипърфийлд. На него му се е наложило да препроектира територия от 24 000 кв.м. Новият мини град ще бъде готов през 2019 г.

По плана на Чипърфийлд голямата сграда на пивоварната трябва да бъде превърната в луксозен хотел и подземен паркинг за 200 автомобила. Ще бъдат построени и три нови сгради, както и 50-метров басейн с изглед към Александерплац, галерия и разбира се мини пивоварна с ресторант.

Голяма част от пивоварната не е използвана след Втората Световна война и сега ще бъде реставрирана, съобщи Недер. Превръщането на пивоварната в жилищна зона е отлична идея как да се увеличи броят на апартаментите в германската столица, която страда от недостиг на жилищна площ.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: