pixel

Петима инвеститори искат да строят бензиностанции по новия участък на „Тракия

бензиностанция

Източник: trud.bg

Има заявен инвеститорски интерес за изграждането на пет бензиностанции на автомагистрала „Тракия“ между Нова Загора и пътен възел „Зимница“. Няма пречки два от обектите да започнат да се строят незабавно. Освен бензиностанции заявените инвестиционни намерения са и за мотели, и за търговска обслужваща част. Четирите обекта се предвижда да са до селата Хаджидимитрово и Дражево, а петият се явява вътрешен за магистралата. Това съобщи заместник-кметът на община Тунджа Мариета Сивкова пред БНР.

„Етапите, на които се намират тези инвестиционни намерения, са за 4-те бензиностанции. Става въпрос за двете в Хаджидимитровско и двете в Дражевско землище, за които има одобрение и влезли в сила подробни устройствени планове. Като че ли проблем при изграждането на такива крайпътни обекти се явяват парцеларните планове за довеждащата техническа инфраструктура“, добави тя.

В момента на около 200 км по магистралата между нова Загора и Бургас няма нито една бензиностанция, както и крайпътни заведения.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: