pixel

Пет нови сгради за детски градини до края на годината

детска градина

Източник: cross.bg

През 2013 година ще бъде открито първото обединено детско заведение в район „Лозенец”. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на ремонтирано ново крило на 174 ЦДГ в кв. „Лозенец”.

Вече се работи по процедурата за избор на изпълнител за строителство на чисто нова детска градина в кв. „ВЕЦ Симеоново”, добави тя. Новото ОДЗ ще е с шест групи.

Фандъкова посочи, че преди няколко дни община Лозенец е успяла да си върне по съдебен път терен в областта Кръстова вада до бул. „Черни връх”, който също ще бъде използван за детска градина.

Столичният кмет изтъкна, че общината инвестира над 130 милиона в строителството на детски градини и разкриването на нови групи, като над 2 милиона лева са отделени за отварянето на нови предучилищни групи в свободните помещения в училищата.

От думите й стана ясно още, че до края на годината ще бъдат построени пет нови сгради за детски градини, в които могат да се запишат около 350 деца. До края на годината трябва да се освободят и помещенията на 93-та целодневна детска градина в район „Красно село”, които в момента са заети от частна детска градина, каза още Фандъкова.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: