pixel

Москва си строи Дисниленд

moskva

Московските власти дадоха разрешение за строеж на увеселителен парк „Островът на мечтите”, който ще бъде разположен в южната част на руската столица. „С това започна да се сбъдва мечтата Москва да има голям тематичен парк от световно равнище. Създава се едно чудесно място, на което децата, а и техните родители, ще се радвам”, каза кметът на Москва, Сергей Собянин по време на редставянето на проекта.

Московският Дисниленд ще се състои от три зони: отдих и забавление, тематичен кът и подземен паркинг. Общата площ на обекта е 264.3 хиляди кв.м., а височината му ще достигне 75 метра. Инвестицията е на стойност близо 1.5 млрд. USD, съобщават fakti.bg.

Фасадата на основната сграда ще наподобява „Замъка на Спящата красавица”, която е знаков символ на Дисниленд. Основното ядро ще бъде невероятен тематичен парк „Островът на мечтите”, който ще напомня на оригиналния Дисниленд, но в изграждането му ще бъдат преплетени национални руски особености. Над 50% от тематичните зони ще бъдат посветени на руски анимационни герои.

Независимо от метереологичните условия гостите на парка ще могат да се повозят на атракционите, да се забавляват, да се занимават със спорт или просто да пият по кафе. Паркът ще работи и като детска образователна площадка. Очаква се да бъде готов през 2018 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: