pixel

Пътят Владая – Перник ще става четирилентов

put

Вече се работи по проектирането на рехабилитацията и разширяването на пътя Перник – София през Владая, заяви регионалният министър в оставка Десислава Терзиева.

Пътят е един от най-натоварените в региона и през него ежедневно пътуват хиляди хора. „Предвидено е той да стане четирилентов, като обектът е заложен да се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“, уточни Терзиева.

Очаква се до октомври да има проектна готовност и още следващата година да започнат строителните дейности. „С разширяването на пътя не само ще се облекчи трафикът, но и ще се повиши безопасността на движението в този участък“, подчерта министърът в оставка.

През следващата 2015-а година трябва да започне и рехабилитацията на стената на язовир „Студена“ и на пречиствателната станция за питейни води. В момента се работи по техническия проект. Като се очаква процедурата за избор на изпълнител да започне до края на годината. Срокът за изпълнението ще бъде две години. А стойността на проекта е 30 млн. лв. „Язовирът няма да се източва изцяло по време на рехабилитацията, защото Перник няма резервен източник на вода“, обясни Терзиева.

Тя добави, че следващите правителства трябва да продължат политиката за намаляване на различията между регионите и да заделят средства за инвестиции в регионален туризъм. „Положихме основите за това и се надявам след нас да бъде продължена работата по подобряване на инфраструктурата и в по-малките населени места“, каза още регионалният министър. По нейна оценка проектите по Публичната инвестиционна програма на правителството са изпълнени над 70%.

„Политиката на нашето правителство за възстановяване на малките пътища вече дава резултати и хората и бизнесът усещат ефекта“, посочи Терзиева.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: