pixel

Модулни решения за енергийно ефективна къща

високоенергийна къща

Източник: greentech.bg

Супер енергийно ефективна къща с кухня, баня, вградени врати и прозорци и произведена далеч от мястото на строежа – накратко това е резултатът от съвместната работа на швейцарската фирма Nuhaus, която работи в сътрудничество с английксата BRE. Швейцарската строителна фирма ще започне да внася своето модулно решение за жилища във Великобритания от тази есен. Сделката включва изграждането на две еднофамилни къщи на по два етажа чрез използването на фабрично изградени модули.

Насочен към доставчиците на т. нар. „социални жилища“, проектът ще покаже методологията и строителните материали, необходими за лесното и бързо построяване на супер енергоефективни и достъпни жилища.

Компонентите на решението пристигат на мястото на строежа напълно боядисани и украсени, с окабеляване и водопровод, с кухня и баня и дори с прозорци и врати –  всичко напълно инсталирано и оборудвано.

nuhouse

Наред със своите силно-изолационни панели къщата разполага с въздушна термопомпа (климатик) и механична вентилация за топлинно възстановяване. Не се използват въглища, газ или друго изкопаемо гориво.

Къщите отговарят на британските стандарти за устойчиви домове – ниво 4, като могат да се подобрят за най-високите нива 5 и 6. Проектът ще стартира на 2 октомври с изложение на модулните къщи.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: