pixel

Отново в Дубай строят най-високия небостъргач в света (ВИДЕО)

the tower

Архитектурата на небостъргача The Tower е дело на известния арх. Сантяго Калатава и ще е значително по-висок по досегашната най-висока сграда в света „Бурж Халифа”. Макара височината на новата сграда, чийто проект е на инвестиционната компания Emaar Properties, да не се упоменава, то тя ще е най-високата на планетата и ще трябва да се съревновава единствено с изграждащата се в момента Kingdom Tower в Саудитска Арабия, която се предвижда да бъде 1000 метра.

Архитектурата на The Tower Калатава е заимствал от ислямските минарета и цветовете на лилиите. В кулата ще бъдат разположени жилища и зони за развлечения. Последните ще включват в себе си площадки с 360-градусова панорама и дори VIP обсерватория. Интересен детайл ще са въртящите се балкони, както и луксозен хотел, съобщават fakti.bg.

The Tower ще стане част от жилищния комплекс Dubai Creek Harbour, чиято площ е 6 кв.км. Сградата се предвижда да бъде готова през 2020 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: