Къща в Ботукату

kushta

Резиденцията е проектирана за млада двойка; дизайнът на къщата има за цел да изследва връзката между вътрешни и външни пространства чрез поредица от „сиви“ пространства.

Вътрешното пространство е организирано в различни секции под широк бетонен покрив в тон с модерната архитектура на Сао Пауло и по-специално с работата на Vilanova Artigas. За всяка зона са ползвани различни финишни покрития, с цел да се подчертае тяхната различна функция.

Междинното пространство осигурява на обитателите необходимата хармония между къщата и околна среда. Метални пешеходни мостчета свързват постройката с нивата на терасирания терен, съобщава arhitektura.bg.

Външните пространства, оставащи под големия покрив, са съобразени с основното ослънчване. Покривът осигурява необходимата сянка за цялата къща през лятото, включително и за красивата тераса, свързана с басейна и зоната да отдих. През зимата слънцето е по-ниско, като по този начин прониква под покрива във вътрешността на къщатата.

kushta

jdhgjdhgj

kushta

hjdghjdghj

kushta

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: