Първото в света училище с 3D печат в Мадагаскар

Studio Mortazavi

Studio Mortazavi проектира 3D принтирано училище, направено от бетон и местни строителни материали във Фианаранцоа, Мадагаскар.

Училището е проектирано за организацията с нестопанска цел Thinking huts. То ще ползва соларна енергия и ще има помещения – шушулки, които могат да изпълняват различни функции – класни стаи, научни лаборатории и танцови студия, и ще могат да бъдат разширени при необходимост.

Studio Mortazavi

Всяка шушулка ще бъде изградена от 3D принтиран бетонен агрегат, който според Studio Mortazavi може да бъде направен от рециклирани материали, за да се  намалят емисиите на CO2.

Studio Mortazavi

Покрит с трева покрив от поцинкован метал ще помогне на сградите да се слеят с околностите.

Thinking huts има за цел да разшири дейността си отвъд пилотния проект и да изгради училища в партньорство с различни общности в Мадагаскар.

Studio Mortazavi

Studio Mortazavi

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: