pixel

Община Варна премахва висящите кабели

visiashti-kabeli

Община Варна започна премахването на незаконните въздушни кабели на интернет доставчици и кабелни оператори. В момента се работи в район ”Одесос”. Влезлите в сила заповеди са издадени от районното кметство, съобщи БНТ.

Според наредба от 2012 година, всички комуникационни кабели трябва да са под земята. Години наред интернет доставчици и кабелни оператори предоставят услуги на клиентите си, опасвайки града с плетеница от въздушни кабели.

Последният срок за свалянето им изтече преди 8 години. Въпреки това кабелните оператори продължават да нарушават разпоредбите.

„В целия град, където има поставени въздушни кабели, ще бъдат премахнати. Това трябва да го знаят кабелните оператори“, обясни Иван Луканов, началник на отдел “Строителен контрол” в Община Варна.

Свалянето на кабелите засегна клиентите на интернет доставчиците и на кабелните оператори, които останаха без телевизия и интернет. В повечето случаи собственикът на кабелите е неизвестен. Затова наказани няма, а премахването на кабелите е за сметка на общинския бюджет.

Оказа се, че варненци одобряват акцията на строителен контрол. Премахването на кабелите ще продължи и догодина в целия град.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: