pixel

Отварят офертите за строителния надзор на три виадукта

виадукт

Източник: novanews.bg

Днес ще бъдат отворени офертите за строителния надзор върху проектирането и ремонта на трите опасни виадукта от магистралите „Тракия” и „Хемус”.

Съоръженията се нуждаят от спешно укрепване след земетресенията и проливните дъждове през лятото.

Заради лошото техническо състояние на мостовете на 61-ви и 67-ми километър на магистрала „Тракия“ и на 30-ти километър на „Хемус“, реконструкцията им беше заложена като приоритет в програмата на Агенция  „Пътна инфраструктура“.

За да не се губи време, те ще се ремонтират по ускорена процедура по Закона за обществените поръчки. Около 43 милиона лева ще струва укрепването на трите моста.

Общо 11 са критичните съоръжения, които се нуждаят от рехабилитация. За ремонта им са нужни почти 60 милиона лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: