pixel

Новата централа на Google в Калифорния

Новото седалище на Google в Калифорния, проектирано от студиата на Bjarke Ingels и Thomas Heatherwick, е в процес на изграждане. Фотографската компания The 111th улавя кадри от въздуха на процеса на строежа, който изглежда, че вече е наполовина завършен.

Международната архитектурна фирма BIG и базираната в Лондон Heatherwick Studio се обединяват в проектирането на новия кампус – първият офис комплекс, който интернет гигантът ще изгради от самото начало. Дизайнът включва серия от праволинейни модули, описани като павилиони, покрити от огромна конструкция, наподобяваща балдахин. Покривът е изработен от рамка, която очертава правоъгълни и триъгълни секции, които леко потъват в средата.

Офисът, предложен от BIG и Heatherwick Studio в Mountain View, е драматично намалена версия на първото предложение, което дуото разкри през 2015 г. Проектът спира, когато общински съветници дават по-голямата част от земята, необходима за изграждането му на социалната мрежа LinkedIn. След това Google разкри резервен план за изграждане на офис и търговско пространство в друг по-малък район близо до Чарлстън Парк.

Ключова характеристика на огромното офис пространство е, че мебелите и преградите ще бъдат подвижни. Това е част от амбициите на екипа да определи нов индустриален стандарт за дизайн на работното място.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: