pixel

Спират трафика през ”Руски паметник” за 20 дни

ruski-pametnik

От 29 юли, в продължение на 20 дни, движението в района на площад “Руски паметник“ в София ще бъде спряно изцяло. Това съобщи пред журналисти заместник-кметът на Столичната община Любомир Христов, който направи проверка на ремонта на ключовото кръстовище, цитиран от „Фокус“.

Той започна в началото на юни и по график трябва да продължи до края на август. След реконструкцията, изместването на трамвая в локалното платно, от страната на Петте кьошета, кръстовището ще заработи като истински кръгово, като ще осигурява движение без предимство на направлението булевард „Македония“- булевард „Генерал Тотлебен“.

Ремонтът ще струва 3.7 млн. лв, които идват от общинския бюджет.

„От утре сутринта със затварянето на кръстовището започва масираната работа по пътната част – окопаване и изграждане на пътната конструкция, след което полагането на настилките, включително паважите и асфалтовата настилка в активните ленти за движение“, обясни Христов.

По думите му, през следващите 20 дни през „Руски паметник“ ще могат да преминават само автомобили на пожарната и Бърза помощ.

Зам-кметът съобщи, че алтернативните маршрути за шофьорите, включително и за градския транспорт са бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Прага“ и бул. „Христо Ботев“.

Мотрисите по трамвайната линия №5 ще бъдат заместени, както и до момента с автобуси, които ще се движат по бул. „Цар Борис III“. От там ще се прави връзка с бул. „Пенчо Славейков“, бул. „Прага“, бул. „Христо Ботев“, по бул. „Александър Стамболийски“ пред Съдебната палата, а от там обратно по ул. „Алабин“ с връзка с квартал „Княжево“.

„Това е основната промяна, която правим в рамките на тези 20 дни, свързана с обслужването на градския транспорт“, каза още Любомир Христов.

Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова провери тази сутрин изпълнението на ремонта на бул. „Цариградско шосе“ и разширението на бул. „Александър Малинов“.

800-метровият участък на бул. „Александър Малинов“ – от бул. „Сахаров“ до „бул. „Цариградско шосе“, трябва да е готов до 10 август. След тази дата при подходящи условия ще се изпълни озеленяването в участъка.

Подходът при „Алея Яворов“ към бул. „Цариградско шосе“ пък ще бъде затворен за движение до 9 август.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: