Откриват нова технологична мощност в „Огняново К“

огняново

Източник: vestnikstroitel.bg

Министър Нона Караджова ще открие за експлоатация нова технологична мощност в завода край град Сливница на Огняново К АД заедно с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Фирмата е част от шведската група “Плена” и е най-големият производител на варови продукти в страната. Новата инвестиция в размер на 20 милиона лева е реверсивна двушахтова варова пещ от най-ново поколение и е втората подобна иновация в света.

Откриването ще се състои на 11 октомври 2012 г., четвъртък, от 11.00 часа, в завода на компанията в местността Пуклина край град Сливница.

С реализацията на проекта е постигнато повишаване на конкурентоспособността до нивото на най-напредналите индустриални страни, като същевременно са изпълнени и най-строгите екологични изисквания. Екологичният ефект се изразява в това, че технологията позволява минимизиране на отпадъка и цялостно по-ефективно, респективно щадящо природата, използване на ресурсите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: