pixel

Срути се балкон на панелка в Силистра

панелка

Източник: standartnews.com

Балкон се срути в Силистра и повлече терасите на долните етажи. Кошмарът се разигра в сряда по обяд в жилищен блок на улица „Кълъраш“ в крайдунавския град. Корозирал парапет в панелка на шестия етаж не издържал на времето и рухнал. Бетонната плоча, рамкирана от ръждясалото желязо, полетяла надолу и се ударила в долния етаж. Сблъсъкът разтърсил балкона на петата площадка, а отломките от двете тераси натрошили и следващата по ред четвърта панелка.

По чудо ужасяващият екшън завършил без жертви. Бетонните късове, тежащи над 100 кг, се изсипали на земята под балконите пред очите на ужасените хора, които чули как скърца и се троши сградата, в която живеят. Пострадалият билдинг е на повече от 40 години. Апартаментите в него са притежание на общината и на граждани. Жилището с рухналата тераса е общинско. В него живее възрастна двойка, която по време на инцидента била в спалнята и разбрала какво става в апартамента им от съседите. Обитателите на пострадалото жилище са в шок и отказват да говорят. „Това не е единствената тераса в нашия блок, която ще се срути. Балконът на първия етаж е изгнил и с просто око се вижда, че всеки момент ще рухне“, изплака Люба Петрова. Комшийката й Роза Желева от петия етаж пък, на която рухналият панел отнесе балкона, се радва, че по чудо останала жива. Малко преди срутването тя била на терасата си, за да простира. Това е вторият случай на рухнала тераса в Силистра в последните две седмици. В края на септември балкон се откърти от панелка в квартал „Деленките“ на крайдунавския град. За щастие и този инцидент беше без жертви.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: