pixel

Фокус върху гамата от компресори на Ammann

Ammann

На изложението RecyclingAKTIV TiefbauLive (RATL)  производителят на строителна техника Ammann показа какво предлагат настоящите модели компресори и какво могат да очакват изпълнителите на строителни проекти и операторите на машини в бъдеще.

В областта на гражданско и пътно строителство е представен в действие най-малкият еднобандажен валяк тип ARS 30 с избутващо острие. Леките електронни компресори показват уменията си в областта на електронната мобилност.

Друг пример е новият компактен 2,5-тонен ролков валяк eARX 26-2. С изцяло електрическото си задвижване той може да работи до 18 часа – а често и повече.

Клиентите могат да се убедят в предимствата на електрическото задвижване. Например до 46% по-ниско ниво на шум или приятна работна среда без емисии.

Ammann

Благодарение на тези характеристики eARX 26-2 може да се използва без ограничения, особено в затворени пространства и под земята. Фактът, че електрическият валяк може лесно да се мери по отношение на ефективността с дизеловите си колеги, показва, че електрическото задвижване вече е реална алтернатива и в пътното строителство.

Друг акцент е най-лекият и най-малък представител на серията компресори на Ammann: 3,5-тонният ARS 30. Комбинацията от компактни размери и мощен мотор прави ARS30 идеален избор за дейности, където виброплочите достигат своите граници, но тежките компресори вече са твърде големи, например при проекти за градинарство и озеленяване, горски или обществени пътища. Благодарение на стандартното задвижване Twin-Lock ARS 30 постига по-високо сцепление.

По този начин се предотвратява въртенето на двете колела, а мощността на задвижването се адаптира постоянно към почвените условия. Със системата ACEforce Ammann предлага още един връх в електронното измерване на степента на уплътняване: водачът вижда текущата kB стойност на дисплея през цялото време. Това повишава комфорта при работа и намалява броя на преминаванията, необходими за оптимално уплътняване.

Снимки: Ammann

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: