pixel

Бул. „Царица Йоанна“ ще е готов в края на април

фъндъкова

Източник: 24chasa.bg

Трасето на столичния бул. „Царица Йоанна“ ще е готово в края на април и ще може да се използва от месец май. Това обяви пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Трасето ще помогне на около 100-хиллядния квартал „Люлин“ да има по-добра връзка с Околовръстния път, посочи Фандъкова.

Едновременно с това Агенция „Пътна инфраструктура“ е започнала изграждането на Западната дъга, продължението на магистрала „Люлин“ до река Какач, което ще стане до следващата година, обяви кметицата.

Освен две платна с дължина 200 м, по бул. „Царица Йоана“ ще се изградят велоалеи двупосочно – с асфалт и с маркировка.

Оттук нататък велоалеите ще бъдат строени така, защото това е най-евтиният вариант, обясни Йорданка Фандъкова.

„Изградено е осветление. От есента е изградена изцяло подземната инфраструктура – канализация, подмяна на водопровод, кабелна мрежа. Остават довършителните дейности. Обектът беше спрян през зимата с протокол. Ще бъде изпълнен в график и в срок съгласно договора“, заяви кметът.

През тази година ще бъдат рехабилитирани и изградени 25 вътрешноквартални улици в различни райони на София – най-вече в „Манастирски ливади“, „Малинова долина“, „Нови Искър“ и „Кремиковци“. Изграждането им ще започне през май, каза още Фандъкова.

„Заделили сме 4,5 милиона лева от средствата за ремонти, за да можем да почнем поетапното изграждане на места, където или никога не е имало улици – като „Манастирски ливади“, район „Витоша“, „Кремиковци“, „Нови Искър“, или вследствие на тежките машини и активното строителство в последните години улиците са ужасно разбити. Освен текущите ремонти и пълните дупки, за нас е важно да се активизираме в изграждането на улици“, добави Фандъкова.

„От днес започна работата по полагане на износващия слой асфалт на кръстовището на бул. „Иван Е. Гешов“ и ул. „Георги Софийски“. В продължение на месец ще има затруднение в движението, но то ще е окончателно, за да завършим това кръстовище. Следващият етап – кръстовището на бул. „България“ и бул. „Иван Е. Гешов“, очакваме да започне наесен, може би през септември“, посочи Фандъкова. Изгражда се пешеходната зона на бул. „Витоша“, като този участък трябва да бъде завършен през май.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: