pixel

Откриват главен канализационен колектор в „Горна Баня“

фъндъкова

Източник: vestnikstroitel.bg

Министър Нона Караджова и кметът на София Йорданка Фандъкова ще открият за експлоатация главен канализационен колектор в столичния квартал ”Горна баня”. Колекторът е финансиран от Оперативна програма «Околна среда 2007-2013 г.» и е на стойност 3,1 млн. лв.

Събитието е  днес от 13,30 часа, в квартал „Горна баня” в столицата.

Колекторът ще обслужва над 2 300 жители, включително две училища, две детски градини, един дом за възрастни хора и други. Дължината му е 4,5 км., изграден е от стъклопластови тръби. По трасето е изграден и съпътстващ водопровод от чугунени и полиетиленови тръби с дължина около 2200 км. Към всички прилежащи имоти са изградени сградни водопроводни и канализационни отклонения (149 на брой).

Столична община – район „Овча купел”, е бенефициент по договор за безвъзмездна финансова помощ за проект „Изграждане на 4 главни канализационни колектора на територията на район „Овча купел” на обща стойност 10,6 млн. лв., част от който е новоизграденият колектор. Проектът включва изграждане на общо четири главни колектора с дължина 6,7 км, второстепенна канализационна мрежа – 2,1 км и реконструирана водоснабдителна мрежа – 6,1 км. Инвестицията ще обхване почти 12 хил. жители.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: