pixel

Откриха екокомплекс със 17 еднофамилни къщи

bistritza

През последната година се отчита ръст в покупката на малки парцели, подходящи за строителството на еднофамилни къщи. Също така се наблюдава и увеличение в издадените разрешителни за този тип постройки. Това, несъмнено е индикация, че търсенето в сегмента бележи ръст. Голяма част от хората, които обмислят варианта да живеят в къща обаче, търсят нещо готово.

Един от най-новите подобни комплекси отвори врати на 1 юни. Mountain Views се намира в най-високата точка на село Бистрица. Вложението е на стойност 7.5 млн. EUR, а инвеститор е „София Франс Ауто Пропъртис”. Къщите, които се предлагат, са двуетажни и са с разгъната застроена площ между 332 и 535 кв.м. Цената е между 1100-1200 EUR/кв.м. „Важно е да се каже какво влиза в тази цена. Къщите са завършени с цялата инсталация вътре – отоплението, термопомни, врати, облицовки, цялата инфраструктура на обекта с пречиствателните станции, собствен водоизточник, трафопостове и земята”, обясни Стоян Желев, изпълнителен директор на „София Франс Ауто Пропъртис”. Месечната такса за поддръжка е между 280 и 480 лв.

Интересът към подобни имоти не е от супер богати хора. За момента запитвания има от страна на успели зъболекари, хора с малък семеен бизнес. Имотите на подобно място са подходящи за млади семейни хора с деца, които желаят да водят природосъобразен живот и да се откъснат от напрегнатото динамично ежедневие на големия град.

„София Франс Ауто Пропъртис” планира да бъде инвеститор на още един-два проекта в близките 10 години. Единият от тях е в района на Мало Бучино, където да се изгради комплекс от редови къщи, жилищни сгради, супермаркет, детска градина и църква. По предварителни разчети в него ще могат да живеят 1200 души.

Тенденцията към екологично строителство, използването на качествени материали и изграждането на обширни жилища или по-големи къщи, ще продължи. Причините са две: от една страна новите тенденции са продиктувани от допуснатите преди кризата грешки, когато се строяха малки имоти с недобро качество, а от друга – това е, което клиентът търси.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: