pixel

Плаж по време на ремонт

stroej

Шумотевица и прах от строежи посрещнаха туристите, избрали да почиват от началото на юни по Южното Черноморие.Строи се по цялото южно крайбрежие – от Лозенец до Свети Влас никнат нови хотели, пише „Монитор“.

Законът за устройство на Черноморското крайбрежие изрично обяви за край на строителните дейности 15 май, но допуска местните парламенти да решават сами какви да бъдат сроковете за строителство.

В Поморие на извънредно заседание Общинският съвет даде съгласие срокът за строителство на територията на Поморие и Ахелой да бъде удължен до 15 юни.

Това се наложи, заради забавеното изпълнение на проекта на водния цикъл на Поморие след жалби от неодобрени фирми-изпълнители. Предстои и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на града.

И в Созопол вместо частници строи общината. Забавеният проект за канализация забави и ремонта в центъра, но до средата на юни щял да е измит и лъснат.

„Забраната за строителство ще влезе от 2 юни, но тя ще се отнася само за частните инвестиции, а не за инфраструктурни проекти”, обясни кметът на община Созопол Панайот Рейзи.

От днес мобилни екипи от специалисти на община Царево тръгват на проверки. Според зам.-кмета Станислав Добрев само две седмици гратисен срок са имали строителите, за да завършат обектите и да спрат със строителния шум.

На метри от Централния плаж в Лозенец обаче и вчера строителството продължаваше.

С бързи темпове за малко повече от месец там израснаха няколко хотелски комплекса.

В Приморско строителството също не е спряло. От общината увериха, че след 2 юни строителният шум ще спре.

Най-усилено строителство кипи в Свети Влас. Десетки кооперации, вили и еднофамилни къщи израстват във вилната зона Инцараки (позната на местните хора като Кун кашла).

На това място строителните предприемачи братя Диневи вдигат два нови ваканционни комплекса, а дребните собственици в Кун кашла се мъчат още да докажат, че имотите им са същите с тези в Инцараки, жалваха се потърпевши.

Между Свети Влас и Слънчев бряг на мястото на бившия санаториум за белодробни болести се строи огромен луксозен СПА комплекс.

Курортистите в Слънчев бряг също са заклещени от строителни бригади. В някои хотели още не са свършили освежителните ремонти.

Няколко нови сгради никнат в Западната зона. На южната плажна ивица в съзвучие със строителния шум вече работят всички дискотеки, заведения и барове.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: