pixel

Строят 8-етажна болница в София наесен

city-clinic

На 1 октомври тази година в София ще започне строеж на 8-етажна болница, в която ще се извършва диагностика и комплексно лечение на онкологични заболявания.

Това съобщи пред БТА Илиан Григоров, управител на болница „Сити клиник“. Новото лечебно заведене ще бъде част от общ комплекс със „Сити клиник“, обясни той. По думите на Григоров откриването й ще бъде в края на следващата година.

Болницата ще разполага със 140 легла. Очаква се лечебното заведение да работи по договор с Националната здравноосигурителна каса, допълни Григоров.

Все още нямаме готово решение откъде ще осигурим лекари и медицинки сестри, но се надяваме да привлечем най-добрите специалисти от страната и столицата, каза доц. Иво Петров, медицински директор на „Сити клиник“.

Той посочи, че лекарите ще бъдат изпращани на обучение в Университетския онкологичен център МД „Андерсън“ в Хюстън, САЩ, с който болницата е подписала договор за сътрудничество.

В центъра „Андерсън“ се лекуват десетки хиляди пациенти с онкологични заболявания годишно, като целта ни е да се скъси престоят на болните в клиниките, когато е възможно, каза проф. Едyардо Диаз – вицепрезидент на Центъра.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: