Звезден LED полилей от рециклирани стари монети

led

Нюйоркският дизайнер Келъм Кларк е направил бляскав полилей, който доказва какво може да постигне дълготраният устойчив дизайн в съчетание с нова технология като светодиодното осветление. Той е съчетал LED с и рециклирани метални монети, за да направи полилей, който хвърлят различни сенки, докато човек се разхожда наоколо.

Смелият енергийно ефективен полилей е роден от желанието на Кларк да запази куп напълно годен материал, вместо да го остави да иде на депото за боклук. На практикаосветителното чудо е изработено от метални отпадъци, спасени от една от най-старите италиански фирми за метални изделия – Metalmarc.

Кларк се озовал в Metalmarc, когато бил поканен в Италия, за да говори за устойчивия дизайн. Там осъзнал колко тежко е въздействието върху Земята от тоновете метални отпадъци, които се изхвърлят ежедневно по света. Без да са склонни да се откажат от каквото и да е предизвикателство, Кларк и неговият партньор Бранко Балич решили да използват малко „отпадъчни“ медальони, които компанията щяла да изхвърли, за да реинтепретират „звездна нощ“ във вид на привлекателен и екологичен полилей.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: