Отчуждават имоти в западна София заради строежа на Околовръстното

okolovrustnoto

Частни имоти, намиращи се в обхвата на западната дъга на Околовръстния път на София, ще бъдат отчуждени заради изграждането на шосето. Това реши правителството на вчерашното си заседание.

Имотите са в землищата на кварталите Обеля и Требич, районите Връбница, „Люлин“, „Надежда“ и в село Мрамор.

Финансирането на процедурата по отчуждаването ще се осигури от Агенция „Пътна инфраструктура“, а решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица, съобщава  24chasa.bg.

Проектът за строителството на западната дъга на Софийския околовръстен път се финансира по оперативна програма „Транспорт“ с 44,8 млн. лв. Работите по изграждането на част от дъгата вече са в ход и се очаква през юли да бъде пусната първата отсечка – 3 км от края на магистрала „Люлин“ до частта след моста на р. Какач.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: