pixel

Строителството на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще струва 5,3 милиарда долара

aetz

Строителството на 7 блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще струва 5,3 милиарда долара. Това е уточнено по време на срещата в министерството на енергетиката между специалния пратеник на държавния секретар Джон Кери Амос Хохстейн и ресорния министър Теменужка Петкова, предаде  БГНЕС.

На срещата е уточнена крайната цена по EPC–контракта. По този начин се слага край на спекулациите относно цената на строителството на новия блок, уточнява БГНЕС и припомня, че включително народни представители са съобщавали невероятно високи цени относно строителството на бъдещата ядрена мощност.

Участието на АЕЦ „Козлодуй“ в изграждането на бъдещата мощност ще възлиза на 400 милиона долара.

Ключовото от срещата между Хохстейн и енергийния министър е установяването на коректната цена на ядрения реактор, съобщи участник в преговорите.

Специалният представител на държавния секретар на САЩ Амос Хохстейн посети вчера България. Освен с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, той имаше срещи с президента Росен Плевнелиев, министър-председателя Бойко Борисов и външния министър Даниел Петков. Сред темите, които Хохстейн обсъди беше и диверсификацията на доставките на природен газ за България.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: