pixel

Отчитат ръст във всички видове строителство

KSB

Безспорно 2019-та ще бъде запомнена като успешна за бранша. Отчитаме ръст във всички видове строителство. Въпреки негативните икономически сигнали, идващи отвън, и за 2020-а година в областта на строителството у нас имаме основания за оптимизъм. Започна работата по много големи проекти, трябва да ги изпълним качествено и в срок.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на традиционния бал на Камарата на строителите в България в навечерието на Деня на строителя.

Регионалният министър отбеляза, че благодарение на добрата организация постепенно напредва работата по приоритетните проекти – изграждането на магистралите „Хемус“,  „Струма“, „Европа“, „Русе – Велико Търново“, скоростният път „Видин – Ботевград“.

Разбира се, освен за големите инфраструктурни проекти, които влияят върху развитието на цели региони, работим и да променяме облика на населените места, подчерта Петя Аврамова.

По управляваната от Министерството Оперативна програма „Региони в растеж“ се реновират лечебни и социални заведения, училища, детски градини, паркове и обществени пространства. Рехабилитират се пътища, санират се сгради.

Министърът отбеляза, че голямо предизвикателство ще са и предстоящите ВиК проекти, но изрази увереност, че строителният бранш ще се справи с изпълнението им. Ще се работи по близо 800 километра водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води.

Регионалният министър напомни поговорката „Всеки строеж си хвали майстора“ и че създаденото от бранша е пред очите на цялото общество. Тя пожела да се работи така, че да бъде заслужена високата оценка на хората.

По време на събитието бяха отличени най-добрите компании в бранша.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: