pixel

Камарата на строителите в България отличи най-добрите строителни компании

KSBAwards

За първи път КСБ връчи награди за цялостен принос в строителството, най-динамично развиваща се компания и инвеститор в човешкия капитал.

За 12-ти пореден път Камарата на строителите в България връчи наградите на най-добрите строителни компании в бранша. Престижната церемония се състоя по време на Годишния бал по повод Деня на строителя в НДК, Зала 3. Общо 36 компании бяха отличени за своите постижения в строителната практика. За първи път КСБ връчи и три специални награди в категориите „Цялостен принос в строителството“, „Най-динамично развиваща се компания“ и „Инвеститор в човешкия капитал“.

Домакините на тържественото връчване на наградите Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев приветстваха над 350 гости, сред които вицепремиерът Мариана Николова, председателят на Парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов,  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, депутати, ръководители на държавни агенции и ведомства, ръководствата на работодателските и браншови организации, водещи строителни фирми и други.

KSBAwards

„През 2019 г. направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато сме единни и обединени, можем да определяме ясни правила в бранша“, каза председателя на УС на КСБ Илиян Терзиев. По думите му само с общи усилия строителния бранш може да се противопостави на сивата икономика и нелоялната конкуренция. „През тази година строителният сектор отбелязва ръст във всички дялове. Прогнозите ни за 2020 г. също са за растеж, предвид навлизането на програмния период в най-активна фаза“, допълни Терзиев.

„Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша. Голямо предизвикателство пред строителния бранш за следващата година ще са предстоящите ВиК проекти.  Ще се работи по близо 800 км. водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. По думите й е започнала работа по много големи проекти, които трябва да се изпълнят качествено и в срок.

KSBAwards

Златни награди в първа група – строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено),  прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения получиха „Главболгарстрой“ АД, „Обонато Билд“ ЕООД и „ЗСК Монтажи“ ООД, съответно в раздели „големи строители“, „средни строители“ и „малки строители“.

Раздел „Големи“

Строител Седалище Награда
1. Главболгарстрой АД София Златна
2. Иса 2000 ЕООД София Сребърна
3. Планекс ЕООД Варна Бронзова

Раздел „Средни“

Строител Седалище Награда
1. Обонато Билд ЕООД София Златна
2. Терна – клон България КЧТ София Сребърна
3. Сити Билд Студио ООД Варна Бронзова

Раздел „Малки“

Строител Седалище Награда
1. ЗСК Монтажи ООД Стара Загора Златна
2. Даскон ООД Бургас Сребърна
3. Некст Билд ЕООД София Бронзова

При строежите от транспортната инфраструктура, ценните отличия получиха  „Трейс Груп Холд“ АД, „Симекс“ ЕООД и „Автомагистрали София“ ЕООД.

Раздел „Големи“

Строител Седалище Награда
1. Трейс груп холд АД София Златна
2. Хидрострой АД София Сребърна
3. Джи Пи Груп АД София Бронзова

Раздел „Средни“

Строител Седалище Награда
1. Симекс ЕООД Кърджали Златна
2. Космос шипинг АД Варна Сребърна
3. ТТръст инженеринг ЕООД София Бронзова

Раздел „Малки“

Строител Седалище Награда
Автомагистрали София ЕООД София Златна
Тракия Билд ЕООД Пловдив Сребърна
Графит – Комерс ООД Кърджали Бронзова

Златните призове в трета група –  строежи от енергийната инфраструктура, бяха връчени на „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД (големи строители), „Т и Д Инженеринг“ ЕООД (средни строители) и „Протех“ АД (малки строители).

Раздел „Големи“

Строител Седалище Награда
Дитсманн енергоремонт холдинг АД София Златна
Енергоремонт – Гълъбово АД Гълъбово Сребърна
Хидроенергийна компания АД Благоевград Бронзова

Раздел „Средни“

Строител Седалище Награда
1. Т и Д инженеринг ЕООД Варна Златна
2. Електроконсорциум ООД София Сребърна
3. Метикс ООД Петрич Бронзова

Раздел „Малки“

Строител Седалище Награда
Протех АД София Златна
Орион 5 Ватрачки и синове ООД София Сребърна
Делта Стар АД Севлиево Бронзова

В групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда златни статуетки получиха „Пайп Систем“ AД, „Мико – Д“ ООД и „Коцев и Цветанов“ ООД.

Раздел „Големи“

Строител Седалище Награда
Пайп Систем AД София Златна
Райкомерс конструкшън EАД София Сребърна
Каро трейдинг ООД София Бронзова

Раздел „Средни“

Строител Седалище Награда
Мико – Д ООД София Златна
Водоканалстрой-Костови ЕООД Бургас Сребърна
Хидромат ООД София Бронзова

Раздел „Малки“

Строител Седалище Награда
1. Коцев и Цветанов ООД Бургас Златна
2. Глобус ООД Абланица, обл. Благоевград Сребърна
3. Статус – Н ООД София Бронзова

За първи път в историята на професионалния празник на строителите, КСБ определи и три специални награди. „Геострой“ АД  получи наградата за „Цялостен принос в строителството“. Ценното отличие беше връчено от изпълнителния директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгени Иванов. Наградата за „Най-динамично развиваща се компания“ отиде при „Микс-Констръкшън“ ООД, а „Инвеститор на годината в човешкия капитал“ получи „Парсек груп“ ЕООД.

В  годишната класация за добра строителна практика участват само компании, вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС). В подреждането участваха общо 5275 компании.

KSBAwards

По време на Годишния бал беше проведен и тих търг с картини на художника Павел Митков. Част от събраната сума в размер на 18 500 лв. майсторът на четката ще предостави на КСБ за учредяването на фонд за подпомагане на студенти и ученици от висшите технически училища и професионални гимназии по строителство.

Златен рекламодател на тазгодишния бал е „Каро Трейдинг“. Сребърни рекламодатели са компаниите „Пайп Систем“ АД, „Геострой“ АД, „Джи Пи Груп“ АД  и „Рьофикс“ ЕООД. Бронзови рекламодатели  са: „Виваком“ АД , „Главболгарстрой Холдинг“,  „ИСА 2000“ ЕООД, „Мапеи България ЕООД“, „Хидромат“ ООД, „Планекс“, „Евро Алианс Тунели“ ЕАД, „Нелбо“ ЕАД, „Европейски Пътища“ АД и „Громахолд“ ЕООД.

За Камара на строителите в България
Камарата на строителите в България е независима, доброволна и професионална асоциация, представител на строителните фирми в страната. В КСБ членуват фирми и асоциирани организации, сред които 10 неправителствени организации и 16 образователни институции. Камарата е член на FIEC (Европейската федерация на строителната индустрия), EIC (Европейски международни контрактори), Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българската стопанска камара (БСК) и Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Дейността на Камарата се осъществява чрез 27 регионални представителства, които обхващат територията на цялата страна.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: