pixel

Оптимизирана система за отвеждане на водата

Braas

От десетилетия керемидите Tegalit на Braas (BMI Group) се използват за особено изискана покривна архитектура. Със своите прави линии и спокоен вид на повърхността Tegalit е особено характерна за модерните сгради. С новоразработената керемида Tegalit Aerlox Braas представя нова керемида, която е проектирана с оглед на многобройните желания на клиентите за покриви, които да изглеждат красиви по-дълго време.

С технологията Aerlox Braas иска да наложи нов стандарт за качество на пазара на покривни керемиди. Според компанията новата смес от суровини с оптимизирана бетонна формула води до увеличаване на плътността на материала. Това позволява производството на особено здрави и в същото време леки покривни керемиди, чиято водопоглъщаемост е намалена. Освен това покривната керемида е по-удобна за стъпване и по-стабилна в ъглите. Tegalit Aerlox тежи само 4,6 кг/брой, което е с 900 г по-малко от нейния предшественик. Освен че е по-лесна за полагане, значително се подобрява и нейният въглероден отпечатък. Според производителя GWP (потенциал за глобално затопляне) на Tegalit Aerlox е намален с до 20% в сравнение с класическия Tegalit.

Braas

Акцентът на новата разработка е новият дизайн със странична гънка в областта на ръба на стряхата. Тази странична гънка намалява капилярното натрупване на влага; зоната на припокриване изсъхва по-бързо и възпрепятства образуването на плесен и отлагането на замърсявания. В съчетание с новия дренажен джоб, както и с новопроектирания широк страничен фалц, всяка влага от валежите се отвежда бързо и безопасно. Като допълнение, зоните на припокриване са обработени с частично хидрофобно покритие, за да се намали абсорбирането на вода. Страничната гънка в комбинация с покритието на крайния ръб, създава един затворен, сякаш плаващ корнизен ръб, което прави керемидата да изглежда по-филигранна.

Напълно нова разработка

Всички компоненти на покривната система са разработени наново. Например скатните и крайните капаци за различните конструкции на покривния ръб са проектирани с кант, за да се намали оттичането на водата отстрани. Фотоволтаичните елементи за интегрираната в покрива система PV-Premium, които са съчетани с керемидите, също ще бъдат налични скоро.

При пускането на пазара Tegalit Aerlox се доставя в цвят гранит (Star Matt). По-късно програмата ще бъде допълнена от цветовете Silver Grey (благороден металик), както и Mocca Brown (благороден металик) с качество на повърхността Star Silk Matt. Според Braas увеличената плътност на материала, по-здравото тяло на керемидата с отблъскваща замърсяванията повърхност и оптимизираната система за отвеждане на водата осигуряват предпоставки за красиви покриви за по-дълго време.

Снимки: Braas

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: