pixel

Обявиха търг за ремонта на жп гарата в Бургас

Бургас

Източник: dir.bg

До средата на месец май ще стане ясно кой ще ремонтира бургаската гара. ДП „Национална компания „Железопътна инфраструктура“ обяви търг за рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас пътническа.

Това включва изработването на работен проект, доставки и строително монтажни работи по приемното здание на гара Бургас, като за приемното здание е изготвен технически проект.

До 30.04. се получаваха документите за търга. Датата за получаване на оферти е 13.05., а те ще бъдат отворени на 14.05. от 10.00 часа, съобщи burgasnews.com.

Обектът е с разгърната застроена площ от 5754 кв.м, благоустройството обхваща 14 300 кв.м, озеленяването – 2 900 кв.м, дължината на пероните е 1 300 метра.

Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас включва пълно обновяване на сградата и укрепване подовата част на първия етаж. Предвиждат се модерни екстериорни и интериорни промени. Ще бъде осигурена достъпна среда до отделните нива. След ремонта сградата ще отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

С проекта се цели пълно архитектурно обновяване на приемната сграда и гаровия комплекс. Ще бъде направено пълно обновяване на приемната сграда: реставрация на стени, тавани, дървена таблена облицовка, масивни дървени таблени врати, каменни стълбищни стъпала, парапети от ковано желязо с дървени ръкохватки, дървено стълбище и парапети, мазилкова декорация по стени, облицовка от варовикови плочи по стени фоайе, касетирани тавани с мазилкова пластика с дълбок профил, входно, изходно фоайе, ресторант, декоративна мазилкова пластика.

Освен сградата и прилежащите пространства ще бъдат обновени. Ще бъдат изградени съоръжения за достъпна среда, ще се реконструира подпорен зид с дължина около 150 метра в ската под улица „Иван Вазов“. Предвиден е и ремонт на всички технически системи и съоръжения.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодната оферта.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: