pixel

Баумит започва дейност във Франция

baumit

Източник: Баумит

Експертът в областта на топлоизолационните системи, мазилки и замазки продължава експанзията си

25 години след своето създаване Баумит продължава курса на експанзия. След тригодишни подготвителни работи в Париж вече фунционира  Baumit France SAS. Във фокуса на 15 членния състав на фирмата под ръководството на Никола Мот са топлоиозолационните системи Баумит.

„“Тъй като в Германия вече сме добре позиционирани с  осем производства и 500 сътрудници, Франция със своите 30 милиона домакинства е наш стратегически важен пазар. Преди всичко, в такива гъсто населени индустриални зони като Париж, много от жилищните сгради имат лоши строителни показатели и не са изолирани. Спестяването на средства е основна тема с общонационален интерес във Франция. От няколко години в страната се полагат големи усилия да се създаде интерес към екологията и топлоиозолирането. Този пазар расте неимоверно много. Бихме искали да се презентираме на френския пазар с нашите иновации и да участваме в изграждането на пазара.““, разяснява Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмбХ, ангажиментите на Баумит във Франция.

Идеи с бъдеще за голямата нация

Първите проекти за топлоизолиране на Баумит във Франция могат да се случат точно в Париж. Най-големите иновации като Баумит Нанопор мазилка, Баумит open Климафасада и Баумит Клебеанкер СтарТрек събудиха интереса на строителния бранш в страната.

„“В средносрочен план ще разширим своята дейност  от Париж/Ил де Франс към областите Елзас и Рон-Алп. Нашата цел е, да бъдем лидери в областта на топлоизолационните системи за фасада, така че не можем да заобиколим Франция,““ каза Роберт Шмид

Баумит Интернационал 2012: стабилен резултат, благодарение на иновациит

Въпреки тежките икономически условия, които са характерни за много страни от източна и югоизточна Европа, Баумит успя сумарно да достигне оборота  от предходната 2011 г., който е 840 млн. евро. Успяхме да задържим и бройката на нашите сътрудници – 2.800 човека в 30-те държави, в които има фирми Баумит. Инвестициите за 2012 г. са над 45 млн. евро.

Концерните зад марката Баумит

Зад марката Баумит стоят два концерна, които са 100% притежание на две австрийски фамилии: Шмид Индустри Холдинг и групата Витерсдорфер. През 2012 г. с 4.700 сътрудници Шмид Индустри Холдинг постигна оборот от 1,3 милиарда евро. Най-голям оборот холдингът постига от продажбата на вар, цимент, топлоизолационни системи, продукти на строителната химия, както и топлоизолационни плочи. Шмид Индустри Холдинг обединява 90 фирми в 19 държави, сред които с най-голяма популярност са Вопфингер Баущофиндустри, Баумит Бетайлигунген ГмбХ, Аустротерм, Мурексин, Лоренчич и Волф Пластикс.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: