pixel

Обсъждат облика на централната градска част в Ямбол

iambol

Източник: publics.bg

Обществено обсъждане за бъдещия облик на централната градска част на Ямбол ще се проведе днес в общината. Основна тема ще бъдат бъдещите пешеходни зони центъра. Общественият дебат е свързан с окончателното оформяне на проектното предложение за обновяване и модернизиране на градската среда чрез реконструкция на пешеходни зони.

През 2012 година беше проведен конкурс за идеен проект, като, след обявяване на победителя, се проведе обсъждане на проекта, с допълнителни предложения от страна на браншови организации и граждани, припомня БНР. Като цяло, проектът предвижда реконструкция на пешеходната зона в центъра. Част от дейностите са за обновяване на уличните настилки, възможности за обособяване на допълнителни зелени и водни площи, кътове за отдих, както и вариант за възстановяване на съществувалата навремето часовникова кула.
Обсъждането днес ще започне в 17 часа в зала 107 на община Ямбол.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: