pixel

Централният офис на био-ферма в Китай е изграден от контейнери

Architizer

Източник: greentech.bg

И преди е ставало дума за създаването на постройки от транспортни контейнери, но тук начинанието в в друг мащаб. Playz Architects са изградили тази офис сграда и същевременно хотел – за „Фермата на Тони“,  един от големите производители на органични храни, съобщи Architizer. Той се използва за посрещане на посетители при фермата, разположена край Шанхай. Основна цел на фермата е да насърчава „здравословната храна, отговорния начин на живот и опазването на хармонията с околната среда“ и подобно на много други неща в Китай мащабът е огромен. Мястото е и туристическа атракция.

Playze са интегрирали традиционни китайски типологии, като например защитени от слънцето открити пространства, последователен преход между открито и закрито. Този традиционен подход се корени в дълбокото разбиране на климатичните изискванията на сградите.

Архитектите отбелязват, че „контейнерната архитектура е станала популярна, особено заради знаковата повторна употреба на материалите“. Е, това в случая е трудно е да се обоснове, защото не е останало почти нищо от оригинални кутии. Те не са рециклирани, а по-скоро са „разкостени“. Но със сигурност са знакови.

 транспортни контейнери

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: