pixel

Когато проектантът греши, а строителят спи

proectanti

Професиите на инженера и на проектанта са изключително сложни и трудни и за тях навсякъде по света се учи дълго и се полагат сложни изпити. Но това не означава, че онези, които упражняват тези професии, не допускат грешки. Напротив.

proectanti

Този подбор от няколко строителни гафа, събрани от читателите на американското електронно издание diply.com, показва, че и в други държави по света назначават „калинки“ и че образованието невинаги е гаранция за качествено свършена работа.

proectanti

Част от гафовете са направени заради грешка на проектанта и факта, че строителите са решили сляпо да направят нещата точно такива, каквито са на чертежа. Точно заради такива гафове законът кара строителите и проектантите да дават писмена гаранция в договорите, че ще свършат всичко качествено.

А едно време е имало традиция при първото минаване на превозно средство по нов мост отдолу да стоят проектантът и строителят на съоръжението, та първи да усетят последиците от труд.

proectanti

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: