Обновяват пустеещ парк в Габрово

park

Пустеещ парк, разположен на 60 декара площ, ще бъде обновен и облагороден от общината до края на годината с 1,9 милиона лева. Средствата са по оперативната програма „Регионално развитие“, а проектът е свързан с изграждането на привлекателна, достъпна и зелена градска среда, съобщиха от общината.

Договорът за облагородяването на парка, който габровци наричат „Маркотея“, е подписан от администрацията и фирмата „Сънником“ ЕООД на 29 декември 2014 година, а срокът за изпълнение на строителните дейности е 292 дни.

Обновяването на парка вече е започнало с основно почистване на самораслите храсталаци. Когато бъде завършен, паркът ще има нови алеи, пейки и кошчета, кътове за отдих, зона за развлечения и атракции, ново осветление, нова напоителна система и видеонаблюдение, съобщава actualno.com.

В парка, който се намира в южната част на града, ще има две детски площадки, зона за фитнес на открито и велоалея. Ще бъдат възстановени старите чешми, алпинеумът, езерото, мостът и кулата, които са били изградени за отдих на габровци от градската управа през 60-те години на миналия век.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: