Нов облик на пространството пред НДК

ндк

Източник: cross.bg

Пространството пред НДК в София ще бъде променено изцяло. Проектът на Столичната община за нов парк е на стойност 14 милиона лева, съобщи bTV.

Преди 30 години пред НДК е имало изкуствено езеро и каскада, а фонтаните са били конструирани, така че да образуват водна мъгла. Днес от целия този блясък е останал блед спомен.

Сега мащабният проект на общината включва нови настилки и алейно осветление. Ще бъдат ремонтирани и настилките на тротоарите в участъците около парка.

„Голям и много интересен е проектът в частта озеленяване – над 1800 дървета и храсти, които ще бъдат засадени наново, много мащабни проекти за нови цветни пространства, което ще допринесе за допълнително обновяване на облика“ – коментира Мария Бояджийска.

В южната част на парка ще е първата истинска градина за разходка на кучета. Изцяло подновен ще бъде и детският кът пред НДК. Отново ще потече и декоративната река, пресъхнала преди близо 30 години.

Паркът пред Националния дворец на културата е изграден през 80-те години на миналия век и досега са правени само частични ремонти. За новия му облик ще са нужни 2 години.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: