pixel

Апартаменти в центъра и „Младост” най-търсени в София

jilishta

Имотите в центъра на София и кв. „Младост“ са най-търсени от клиентите в София, заради близостта и връзките им с основните офис комплекси в София, показва проучване на жилищния пазар на консултантската компания „Имотека“.

„В „Младост“ интересите на купувачи и продавачи се срещат, но няма как да има много нови проекти в центъра на столицата поради практическата липса на пространство. В същото време интересът към места като Докторска градина, ул. „Съборна“, района на НДК, пресечните на бул. „Витоша“ улици се запазва. Ключово предимство е обликът на тези локации, който е много по-добър, сравнен със състоянието на градската среда в немалко от софийските квартали”, коментира изпълнителният директор на компанията Люба Атанасова.

Според нея основната причина за интереса към центъра, извън облика и комуникативността, е доброто вътрешно разпределение на имотите.

От компанията прогнозират умерен ръст на цените, засилена активност и увеличение на сделките „на зелено“ през тази година, съобщава trud.bg.

Повишението на цените се очаква да е в рамките на 5-7 на сто. Средните бюджети на купувачите за по-желаните и престижни райони на града ще се движат в границите между 75 хил. и 125 хил. евро.

Покупките за инвестиция също ще се увеличат, но основният дял от сделките ще остане с цел живеене или подобряване на условията на живот на купувачите, посочват още от компанията.

Изискванията на купувачите се очаква да останат без значими промени – комуникативност, качествено строителство и обгрижена среда.

Атанасова прогнозира, че търсенето на тристайни жилища, което беше устойчиво през миналата година, ще се запази и през тази, като се очаква по-засилен интерес и към жилища с три спални, за които няма активно предлагане на пазара.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: