pixel

Нова спортна зала на стойност над 5.5 млн. лв.

спорт

Не само в София и по-големите градове на страната, но и в по-малките населени места, се инвестира в спорт. Поредното доказателство е направената днес в Свиленград първа копка на спортна зала, при чието строителство ще се ползват най-съвременните технологии.

Залата ще е с разгъната застроена площ от 4200 кв.м. Игралното поле ще е 1222 кв.м. Ще разполага с 1100 седящи места. Височината на сградата (13 метра) позволява прилагането на множество видове спорт – волейбол, баскетбол, хандбал, художествена и спортна  гимнастика, борба, бокс, карате, аеробика и други. Модерното съоръжение, което ще бъде единствено не само в областта, но и в съседните райони на Гърция и Турция, ще може да се ползва за спортни срещи и състезания на национално и международно ниво още през пролетта на 2014 г. Стойността на инвестицията е 5 651 344 лв. като финансирането е по Програмата за развитие на селските райони.

Освен спортната зала  в проекта е включено и изграждането на две нови спортни площадки – в кв. „Кап. Петко войвода” и до Младежки парк.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: