pixel

Нов опит за ремонт на „Евксиноград“

evksinograd

Шест месеца след като първата поръчка за ремонт на резиденция „Евксиноград“ частично се провали, Министерският съвет обяви втора процедура в опит да спаси отделените за нея европейски средства. Това показва справка в регистъра за обществените поръчки.

Конкурсът за ремонт е на обща стойност 6,2 млн. лева и се финансира по оперативна програма „Регионално развитие“. За да може България да усвои средствата обаче, поръчката трябва да е приключила в края на септември 2014 г. Срокът за изпълнение, заложен в новата процедура, е 300 дни при първоначално предвидени 450 дни.

Целият проект за обновяване на резиденцията включваше ремонт на двореца, прилежащия му парк и оранжериите, както и консервация на археологическите разкопки на крепостта „Кастрици“. Общата стойност на конкурса е 8,2 млн. лева.

Първата поръчка за ремонт беше обявена в началото на 2013 г. и завърши с един сключен договор на стойност 2 млн. лв. – за обновяване на парка. Останалата част от процедурата се провали, защото от четирима явили се участници трима не отговаряха на условията.

Министерският съвет все още не е избрал и компания, която да осъществи надзора на реставрацията, показва справка в регистъра за обществени поръчки.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: