pixel

Недостиг на луксозни жилища по Черноморието

imoti

Продължава раздвижването на пазара на луксозни жилища по Черноморието, а с това и цените на този тип имоти. Търсенето надвишава предлагането, твърдят брокери. Средните цени на къщи и апартаменти във високия сегмент в града и околните курорти най-често варират между 1300 и 1700 евро на кв. м, твърдят брокери, цитирани от TV7.

За клиентите на скъпи имоти обаче не цената е определяща при избора. Те се интересуват от инфраструктура, панорама, поддръжка, качество на предлаганите услуги и вътрешно оформление на интериорния дизайн.

Според брокерите големият интерес от страна на чужди граждани към имоти по Черноморието е причина пазарът на луксозни жилища да се възстановява по-бързо в сравнение с останалите сегменти в сектора на недвижимите имоти.

Интересът е предимно от руски граждани, а не от български купувачи. Причината е, че от една страна покупателната способност на българите рязко е спаднала. От друга страна, ние нямаме традиция да купуваме луксозни имоти, обясняват от бранша.

Заради интереса на руските граждани към имотите по Черноморието, брокерите отчитат и ръст в продажбата на жилища от средния сегмент – с цени над 50 000 евро.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: