pixel

Ниските цени движат пазара в южна Европа

испания

Евтините имоти в южните държави, членки на Европейския съюз, продължават да привличат купувачи от Великобритания. Най-известните дестинации са Испания, Италия, Португалия и Гърция.

С 36% са се увеличили запитванията през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2012 г. показва индексът Overseas Guides Company, който проследява интензивността на търсене сред купувачите на втори дом.

От началото на годината запитванията за имоти в Испания бележат незначителен ръст, докато интересът към Португалия, Италия и Гърция значително се е увеличил, съответно с 9%,18% и 48%. Новата атрактивна дестинация е Турция. Там се наблюдават с 30% повече запитвания от началото в годината в сравнение с последните месеци на 2012-а. Най-популярната дестинация сред британците обаче си остава Франция независимо, че за разглеждания период се наблюдава спад от 5%.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: