pixel

Внезапна буря уби 21 строители в Китай

строители

Най-малко 21 строители са загинали при разразила се внезапна поройна буря в провинцията Цинхайн (североизточен Китай, на 250 км от Пекин), предаде Би Би Си. Строителния обект, на който са работили загиналите, се намира на планинско възвишение.

Проливните наводнения са често срещано и опасно явление, както за местното население, така и за туристите, които посещават района, за да се порадват на планинския пейзаж.

В понеделник поне 105 души загинаха, а още 115 се намират в неизвестност след като наводнения и тайфун удариха различни части на североизточен и южен Китай. Премиерът Ли Къцян вече призова за предприемане на спешни мерки за спасяването на пострадалите от природните бедствия в североизточните части на страната.

Агенция Синхуа описва бедствията като най-лошите наводнения връхлетявали страната през последните десетилетия.

Експерти алармират, че в четвъртък се очаква поредна буря да връхлети Китай.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: