pixel

Не може 2, а иска 200

sanirane

Когато поредният, четвърти вариант на оперативна програма “Региони в растеж” (2014-2020) пристигне в Брюксел и там решат да се произнесат по него, неминуемо ще се сетят да попитат какво сме направили досега в областта на санирането. След като предлагаме за следващите 7 години да усвоим 443 млн. лв. за тази дейност, сигурно сме убедени, че това ни е по силите, би си казал всеки непредубеден чиновник.

Уви. Желанията на авторите на програмата са напразни. Ще трябва да признаем, че досега с отпуснатите ни от ЕС 63 млн. лв. сме санирали нула броя сгради. А трябваше да увеличим енергийната ефективност на поне 180 жилищни блока.

От тези 443 млн. лв., които предлагаме да ни отпуснат до 2020 г., поне около 300 млн. лв. трябва да са за жилищни блокове и според експертите те трябва да стигнат за около 500 блока. Но как, след като не можем да санираме 180, ще направим това с 500?

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: